Mededelingen

Kijk hieronder voor mededelingen over de meest actuele zaken. 
Navigeer rechts door het keuzemenu om meer actuele informatie te verkrijgen over bijvoorbeeld geplande activiteiten, wedstrijden of andere zaken.

Judo Bond Nederland officiƫle keurmerk

Op 18-10-2022 kreeg judoclub Tsukuri uit handen van Walter van der Mast, Accountmanager van de Judo Bond Nederland het officiële keurmerk. Hier zijn we heel trots op!

Juni 2022 - Nieuwsbrief 


IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Van de bestuurstafel
  • Het Jeugdkamp in Zutendaal
  • Korte mededelingen
  • Contributiebetalingen
  • Tsukuri Sponsorkliks
  • Uit de technische hoek door hoofdtrainer Wil Luschen
 
 


VAN DE BESTUURSTAFEL


Beste leden van judoclub Tsukuri Maastricht

Het seizoen 2021-2022 loopt alweer op zijn einde en de zomervakantie staat voor de deur. Een mooi seizoen nu we weer volop aan het trainen zijn en ook de niet judo-activiteiten gewoon doorgang kunnen vinden. Ook het seizoen waarin een nieuwe penningmeester is aangetreden Pascalle Botty, moeder van Jules. Verder is de club verheugd dat Leo Quodbach geslaagd is voor judoleraar A en dat hij daarmee gediplomeerd judoleraar is.

De financiële situatie van de club is gezond en stabiel. Om deze situatie zo te houden, bij toename van vooral de huurkosten en gas/elektra hebben we afgelopen jaarvergadering besloten de clubcontributie te verhogen per januari 2023. Met een iets hogere contributie is het ook mogelijk om alle sociale activiteiten te blijven organiseren. Met dank aan Maud Nivo en George Loontjens, die hiervoor alle organisatie en voorbereidingen op zich nemen.  

Het bestuur wenst iedereen een fijne zomervakantie en een sportief nieuw seizoen.

Heleen Staal, voorzitter.
 

 

Het Jeugdkamp in Zutendaal

Het is weer zo ver! Om het trainingsseizoen goed te beginnen organiseert Judoclub Tsukuri een kamp voor judoka’s van tot en met 15 jaar en wel op: 16-17-18 september 2022.
Dit kamp vindt plaats in Zutendaal, België in De Woushoeve. Niet judo, maar sport, spel en gezelligheid staan tijdens dit kamp centraal. De kosten voor dit weekend zijn € 37,50 per deelnemer. Er kunnen 45 kinderen mee, hierna stopt de inschrijving.
Wil je mee en heb je nog geen inschrijfformulier gekregen, mail dan naar info@tsukuri.nl en het inschrijfformulier wordt zo spoedig mogelijk naar je toe gestuurd.

George Loontjens en Maud Nivo
Activiteitencommissie Judoclub Tsukuri

 

Korte mededelingen


Examens voor onze jeugdige judoka's

Zondag 10 juli a.s. zijn de examens voor de jeugdleden. Binnenkort zal er via een brief (houd de tas van uw kind in de gaten) meer informatie komen over het tijdstip, dagindeling enz.

Zomervakantie 2022
De zomervakantie in 2022 is van 23 juli t/m 4 september. De judolessen gaan dan niet door. We starten weer op dinsdag 6 september. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie!

BBQ
Op zondag 26 juni is de jaarlijkse BBQ. Vanaf 15.300 uur zijn jullie van harte welkom op de  Lage Kanaaldijk 76, Maastricht (Scouting Sint Gerlach).
De barbecue is voor al onze leden, dus ook voor de kinderen en ook de rest van het gezin is welkom!

Kosten (incl. drank):
Kinderen: € 7,50, Volwassenen: € 15,00
Meld je aan via de mail: info@tsukuri.nl Wij ontvangen je aanmelding graag vóór 19 juni.

 

 
Contributiebetalingen


Betaalt u de contributie ook optijd?
De betaling van de contributie is een jaarbetaling die u ook per kwartaal kunt betalen.
Betaalt u per jaar dan is de betaaldatum 1 januari.
Betaalt u per kwartaal dan is de betaaldatum de 1e van elk kwartaal.
 
De contributie dient dus altijd vooruit betaalt te worden.
Helaas ontvangen wij geregeld betalingen te laat. Omdat wij onze vaste lasten (denk aan bv de huur) ook tijdig moeten betalen willen wij hier uw aandacht voor vragen.
Een automatische incasso is vooralsnog niet mogelijk echter om de contributiebetalingen niet te vergeten kunt u in uw bank een periodieke betaling zetten. Houdt u dan rekening met de juiste betaaldatum:
Kwartaal 1: betaaldatum 1 januari
Kwartaal 2: betaaldatum 1 april
Kwartaal 3: betaaldatum 1 juli
Kwartaal 4: betaaldatum 1 oktober
 
Heeft u nog vragen over de juiste bedragen en/of betaaltermijnen neemt u dan contact op via Financieel@Tsukuri.nl

Een vriendelijke groet,
Pascalle Botty

 

Als bestuur zijn we altijd op zoek naar extra financiering, om de extra activiteiten voor leden te bekostigen. Dit jaar zijn we ook op zoek naar sponsors voor de extra activiteiten in het jubileum jaar. Hier beneden zie je een simpele mogelijkheid.

 Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan JC Tsukuri, zonder dat het jou een cent extra kost en JC Tsukuri ontvangt hiervoor geld in de clubkas.
Er doen ook grote webwinkels als Thuisbezorgd, Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan naar JC Tsukuri.

Wil je JC Tsukuri ook GRATIS sponsoren?
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van JC Tsukuri. Voor jou een kleine moeite, voor JC Tsukuri zijn het directe inkomsten.

Hoe werkt het?
Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van JC Tsukuri. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert JC Tsukuri hier direct van!

Let op: er is geen commissie op boeken

Je blijft altijd anoniem
Noch SponsorKliks, noch JC Tsukuri weet wie er iets besteld heeft. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol.com doet, levert JC Tsukuri niets op.

Wil je JC Tsukuri ook GRATIS sponsoren?
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van JC Tsukuri. Voor jou een kleine moeite, voor JC Tsukuri zijn het directe inkomsten.
Bezoek de SponsorKlikspagina van JC Tsukuri op Tsukuri Sponsorkliks
 

 

'Randori' uitgelegd door onze hoofdtrainer
Wil Luschen


Beste judoka's van Tsukuri,
 
Op geregelde tijden hebben de trainers van onze judoclub een onderling overleg. Tijdens zo’n overleg bespreken we alles wat te maken heeft met het lesgeven aan jullie, de jeugd van Tsukuri. Tijdens zo’n overleg, alweer een jaar geleden, hebben de trainers van onze vereniging besloten (nog) meer aandacht te besteden aan randori. Randori? Ofschoon de meeste judoka’s wel weten wat randori betekent, wil ik dat toch nog graag een keer aan jullie uitleggen.

Randori is een heel belangrijk onderdeel van de judoles. Het is het meest boeiende maar ook het meest vermoeiende gedeelte. Hoezo, het meest boeiende zul je zeggen. Welnu, randori is zo boeiend omdat de situaties en de rollen zo vaak en snel kunnen wisselen. Omdat je niet weet wat je partner gaat doen en op welk moment, moet je voortdurend voor de volle honderd procent geconcentreerd blijven. Die concentratie, gepaard aan een behoorlijke dosis lichamelijke inspanning maken randori tot een zeer vermoeiend spel. Ik noem randori hier een spel, omdat je voortdurend bezig bent je partner te slim of te snel af te zijn. Randori is ook oefenen omdat je voortdurend technieken, die je nog niet voor de volle honderd procent beheerst, probeert te perfectioneren. Je krijgt nu de kans jouw favoriete bewegingen, staande of op de grond, uit te proberen bij verschillende partners. Als het niet helemaal goed gaat is dat helemaal niet erg en probeer je het nog een keer. Ik zal je hier een voorbeeld van geven.

De leraar heeft in het eerste gedeelte van de les geleerd hoe je je partner kunt omkantelen door zijn band vast te pakken met je linkerhand en met je rechterarm zijn, op de mat steunende, linkerarm  in te haken en hem dan op zijn rug te kantelen en meteen in een houdgreep (mune-gatame, een variatie van de yoko-shiho-gatame) te pakken. Toen werd het een beetje moeilijker. Je leraar legde uit dat je partner gaat verdedigen tegen deze techniek door terug te duwen. Door nu heel snel met deze duwbeweging mee te gaan, je hoofd onder zijn buik door te steken, met je linkerhand hard te trekken en rond zijn hoofd te lopen, kom je weer in dezelfde houdgreep uit. Dit moet je wel even oefenen. Dan komt het moment dat je de beweging begrijpt en dat je er steeds vaardiger in wordt. De volgende stap is om deze techniek te durven toepassen in de randori. Er bestaat namelijk een grote kans dat je de eerste keren te langzaam- en dus voorspelbaar- bent. Hierdoor weet je partner wat je van plan bent. Het kan ook zijn dat je gewoon nog niet vaardig genoeg bent en op het moment dat je onder hem ( of haar ) door wilt gaan, kom je in een houdgreep te liggen.

Het grote voordeel van de randori is nu dat dat helemaal niet erg is. Je kunt namelijk niet verliezen, het geen wedstrijd! Bij de volgende partner probeer je het weer en bij de volgende weer. Je zult merken dat je steeds sneller en vaardiger wordt en op een gegeven moment gaat het lukken. Dan pas ben je klaar om de techniek ook in een wedstrijd te proberen. Zo is het ook met je staande technieken. Ook al word je in de randori nog zo vaak op je rug geworpen: gewoon blijven proberen. Probeer wel te ontdekken wat je ( nog ) niet zo goed doet en probeer dat bij een volgend partner beter te doen. Je leraar kan je daar natuurlijk hele goede aanwijzingen bij geven. Daarom moet je héél veel randori doen. Alleen door iedere keer opnieuw te proberen in de randori en niet op te geven, word je beter en gaat het uiteindelijk zeker lukken. Heel veel succes!

Wil Luschen
Hoofdtrainer judoclub Tsukuri