Meer dan alleen judo!

Waarom Judoclub Tsukuri?

Judoclub Tsukuri (1953) wil zoveel mogelijk sporters een fantastische vrijetijdsbesteding geven. Zowel voor de jeugd als voor de oudere sporter zijn er bij onze judoclub volop mogelijkheden. Buiten de reguliere lessen en trainingen kunnen de judoka's deelnemen aan wedstrijdtrainingen en wedstrijden. Voor de gevorderde judoka in onze club is er eveneens ruime aandacht voor katatrainingen en deelname aan katawedstrijden. Binnen deze catagorie doet Tsukuri zelfs mee op wereldniveau. 

Naast de lessen en trainingen is er bij Tsukuri tevens ruime aandacht voor het sociale element. Er is een actieve activiteitencommissie die met regelmaat jeugdkampen, senior- en junioractiviteiten organiseert. Daarnaast geven bestuur en trainers absolute prioriteit aan onderlinge kameraadschap en een goede sfeer binnen de vereniging.

Judoclub Tsukuri is verbonden met de Universiteit Maastricht. Studenten kunnen daarom makkelijk met een sportpas terecht bij onze club. Daarnaast trainen er ook judoka's van andere clubs geregeld bij Tsukuri en krijg je soms les van een gastdocent. Er is dus volop variatie en altijd wel iemand (anders) om mee te trainen!
 
Judoclub Tsukuri is aangesloten bij de Judo Bond Nederland en haar kader bestaat uit volledig bevoegde lesgevers. Onze vereniging leidt judoka's op van witte band tot en met 5e dan en elke judoka kan op zijn of haar niveau de judosport beoefenen. Hierbij geldt voor de trainers, dat plezier en op een respectvolle-  en verantwoordelijke manier met elkaar omgaan, een belangrijke voorwaarde is.

Onze trainers zijn rijksgediplomeerd en werken nauw samen om de lessen zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Wil Lüschen (hoofdtrainer van Judoclub Tsukuri) is als drager van de 7e dan één van de hogere dangraadhouders van Nederland. Zo is hij voorzitter van de Nationale Graden Commissie Judo, docent aan de JBN lerarenopleiding, JBN kata Judge (scheidsrechter voor katawedstrijden), bondscoach kata in 2011 en schrijver van twee judoboeken.
 
Onze dojo aan de Statensingel 151 is een echt budocentrum, waar elke sporter welkom is die de budosporten een warm hart toedraagt.

Voor een proefles ben je dan ook van harte welkom! 
Judoclub Tsukuri, dat wil je niet missen!