Graag stellen wij aan u voor...

Wil Lüschen

Hoofdtrainer en bestuurslid

Sinds 1959 ben ik lid van Judoclub Tsukuri en sinds 1976 de hoofdtrainer van de vereniging. Ik ben 8e dan judo en ben voor mijn pensionering werkzaam geweest in het speciaal onderwijs als leerkracht en als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Buiten allerlei functies binnen district Limburg was ik bijna 30 jaar docent aan de lerarenopleiding van de Judo Bond Nederland, 12 jaar lid van de Nationale Commissie Opleidingen en 5 jaar voorzitter van de Nationale Graden Commissie Judo. Daarnaast ben ik de auteur van Judo, stap voor stap, deel 1 en 2, twee judoboeken voor de jeugdige judoka.

Leo Quodbach

Judoleraar jeugd

Als jongen van 9 jaar oud werd ik door mijn opa (Leo Kusters) voor het eerst meegenomen naar de judo. Na een aarzelende start raakte ik al snel enthousiast over de judosport. Al snel trainde ik meerdere dagen in de week en ging ik elke dag na school naar opa om te kletsen over judo of boven op de slaapkamer (waar vier judomatten lagen) extra te oefenen. Na een tijdje mocht ik mee naar regionale wedstijden waar ik regelmatig een succesje behaalde. Op vrij jonge leeftijd mocht ik bij opa en ook bij meneer Luschen assisteren in de les en kreeg ik steeds meer interesse in het lesgeven en in onderwijs. Helaas bleek de overstap van junioren naar senioren moeizaam te gaan en tijdens mijn studie voor leraar basisonderwijs stopte ik met judo. Toch bleef ik door opa altijd verbonden met de judosport en ook met judoclub Tsukuri. Gelukkig ben ik een aantal jaar geleden weer begonnen met judo. Meteen raakte ik weer enthousiast en werd ik gevraagd op de woensdag mijn enthousiasme op de jeugd over te brengen. Hopelijk mag ik net als opa nog vele jaren de jeugd begeleiden en mezelf als judoka en als leraar verder blijven ontwikkelen.

Hub Sporck

Trainer - jeugd

Heleen Staal

Voorzitter

Sinds 1977 ben ik lid van Judoclub Tsukuri, in mijn jeugd als wedstrijdjudoka en later als leerling docent en kata-judoka. Ik haalde mijn judoleraar B diploma en gaf tussen 2001 en 2005 les in Amsterdam. Ik ben niet alleen actief met judo bezig op de mat maar ook naast de mat als bestuurder. Al tientallen jaren ben ik lid van de bondsraad waarvan de afgelopen 6 jaar als voorzitter van District Limburg. Ik was betrokken bij het opstellen van het meerjarenbeleidsplan en bij het opstellen van een voorstel voor een nieuwe organisatiestructuur. Met plezier ben ik tegenwoordig voorzitter van Judoclub Tsukuri.

Lilian Limpens

Secretaris

Sinds ongeveer 2005 lid, en sinds 2009 secretaris bij het bestuur van Judoclub Tsukuri.
Ik vind het belangrijk om een vrijwillige bijdrage te leveren aan maatschappelijk betekenisvolle organisaties, zoals een sportvereniging. Als moeder van kinderen die lid waren bij Tsukuri heb ik mee gedaan aan een oudercursus judo. Hierna ben ik zelf actief lid geworden en daarmee nog steeds actief als judoka. Samen met judopartner Nicole Bitsch doe ik mee aan katawedstrijden en behaal hiermee mooie resultaten. Wij zijn nu al meerdere keren Nederlands kampioen Ju no Kata en worden door de JBN al enkele jaren uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap. Dit geeft me veel energie en plezier. Ik vind judo een bezigheid die niet alleen met sport en gezond bezig zijn te maken heeft, maar tevens voor mij een belangrijk bijdrage levert aan een bewuste levensfilosofie. 

Sven van den Berg

Bestuurslid

Na een aantal jaren geen judo meer gedaan te hebben. wilde ik  herbeginnen maar vond geen club die aan mijn verwachtingen voldeed. Op aanraden van een vriend ben ik toen naar judoclub Tsukuri gegaan waar ik meteen een club naar mijn hart gevonden had.  Zo is mijn lidmaatschap begonnen. Eerst enkel nog op zondag maar al vrij snel ging ik ook op dinsdag trainen. Momenteel train ik met een vaste judopartner enkele kata's, dit als voorbereiding op examens voor hogere dangraden en om soms ook  aan kata wedstrijden deel te nemen. Met Wil Lüschen als hoofdtrainer kun je je geen betere trainer voor het kata wensen. De expertise die hij bezit als coach van het Nederlands katateam straalt af op deze club. De lessen zijn van een erg hoog niveau en toch voor iedereen toegankelijk. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan de "filosofie" achter de techniek. Maar een club heeft ook een bestuur nodig om alles draaiende te houden. Vandaar dat ik na enkele jaren kascontrole gedaan te hebben mezelf  kandidaat heb gesteld om bestuurslid te worden. Op deze wijze probeer ik mijn steentje bij te dragen voor de werking van deze mooie club. 

Prisca Swaen-Niël

Kandidaat Penningmeester 

Sinds het najaar van 2023 duik ik in het penningmeesterschap van Tsukuri. Zelf ben ik (nog?) geen judoka maar mijn oudste zoon judoot met veel plezier bij de jeugd sinds 2017. Ik supporter dus van harte, zonder dat ik mezelf van ál te veel kennis van de sport kan betichten. 

Ik vind Tsukuri een prachtige en (héél belangrijk) sociale vereniging waaraan ik met trots een handje bijdraag. Daarbij denk dat het van belang is dat er een ouder van een jeugdlid in het bestuur plaatsneemt om ook deze groep leden goed te vertegenwoordigen. Vandaar dat ik mezelf aanmeldde na de oproep voor een nieuwe penningmeester. 

Met veel positieve energie, een (ongezonde ;)) dosis perfectionisme en goed analytisch vermogen hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Voornamelijk door de cijfermatige kant van de vereniging goed op orde te houden. Vanuit de kennis en kunde die ik vanuit mijn werk als marketing en communicatieadviseur in de culturele sector meeneem, kijk ik ook graag mee naar het commerciële en communicatieve aspect van onze club. 

Marc Geraerts - Aikidoleraar A JBN

In 1968 ben ik op 2-jarige leeftijd begonnen met judo bij Tsukuri in de dojo van mijn opa Karel Geurts. Ik heb meer dan 30 jaar actief judo beoefend waarvan ongeveer 15 jaar wedstrijdjudo waarbij ik getraind werd door mijn opa en ik later nog jaren les heb gehad van Wil Lüschen. Door enkele zware rugblessures en operaties ben ik noodgedwongen met mijn passie judo moeten stoppen. Gelukkig beoefende ik ook al aikido hetgeen ik na mijn herstel op heb kunnen pakken omdat dit lichamelijk minder belastend is.
Inmiddels beoefen ik ongeveer 15 jaar actief aikido, heb ik de aikido lerarenopleiding bij de JBN afgerond en geef ik met veel plezier les in deze mooie Japanse krijgskunst.
Verder heb ik meer dan 20 jaar diverse bestuursfuncties gehad bij Tsukuri.

Bestuurslid werving Tsukuri

Onze vereniging is op zoek naar een nieuwe enthousiast bestuurslid. De belangrijkste taak van het bestuur is te zorgen dat de vereniging goed functioneert. Het bestuur vergadert 1 keer per 6 weken en bestaat momenteel uit 6 leden:

Heleen Staal - Voorzitter
Wil Lüschen - Hoofdtrainer
Lilian Limpens - Secretaris
Prisca Swaen-Niël - Penningmeester
Sven van den Berg

 

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging, wil je een maatschappelijke bijdrage leveren en heb je affiniteit met onze judoclub, dan zijn wij op zoek naar jou!

Meld je aan via onderstaand emailadres of bij een van onze huidige bestuursleden en we vertellen je graag wat je kunt verwachten en dan kun je altijd nog beslissen of het iets is dat bij jou pas.

info@tsukuri.nl