Graag stellen wij aan u voor...

Wil L├╝schen

Hoofdtrainer en bestuurslid

Sinds 1959 ben ik lid van Judoclub Tsukuri en sinds 1976 de hoofdtrainer van de vereniging. Ik ben 8e dan judo en ben voor mijn pensionering werkzaam geweest in het speciaal onderwijs als leerkracht en als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Buiten allerlei functies binnen district Limburg was ik bijna 30 jaar docent aan de lerarenopleiding van de Judo Bond Nederland, 12 jaar lid van de Nationale Commissie Opleidingen en 5 jaar voorzitter van de Nationale Graden Commissie Judo. Daarnaast ben ik de auteur van Judo, stap voor stap, deel 1 en 2, twee judoboeken voor de jeugdige judoka.

Leo Quodbach

Judoleraar jeugd

Als jongen van 9 jaar oud werd ik door mijn opa (Leo Kusters) voor het eerst meegenomen naar de judo. Na een aarzelende start raakte ik al snel enthousiast over de judosport. Al snel trainde ik meerdere dagen in de week en ging ik elke dag na school naar opa om te kletsen over judo of boven op de slaapkamer (waar vier judomatten lagen) extra te oefenen. Na een tijdje mocht ik mee naar regionale wedstijden waar ik regelmatig een succesje behaalde. Op vrij jonge leeftijd mocht ik bij opa en ook bij meneer Luschen assisteren in de les en kreeg ik steeds meer interesse in het lesgeven en in onderwijs. Helaas bleek de overstap van junioren naar senioren moeizaam te gaan en tijdens mijn studie voor leraar basisonderwijs stopte ik met judo. Toch bleef ik door opa altijd verbonden met de judosport en ook met judoclub Tsukuri. Gelukkig ben ik een aantal jaar geleden weer begonnen met judo. Meteen raakte ik weer enthousiast en werd ik gevraagd op de woensdag mijn enthousiasme op de jeugd over te brengen. Hopelijk mag ik net als opa nog vele jaren de jeugd begeleiden en mezelf als judoka en als leraar verder blijven ontwikkelen.

Hub Sporck

Trainer - jeugd

Heleen Staal

Voorzitter

Sinds 1977 ben ik lid van Judoclub Tsukuri, in mijn jeugd als wedstrijdjudoka en later als leerling docent en kata-judoka. Ik haalde mijn judoleraar B diploma en gaf tussen 2001 en 2005 les in Amsterdam. Ik ben niet alleen actief met judo bezig op de mat maar ook naast de mat als bestuurder. Al tientallen jaren ben ik lid van de bondsraad waarvan de afgelopen 6 jaar als voorzitter van District Limburg. Ik was betrokken bij het opstellen van het meerjarenbeleidsplan en bij het opstellen van een voorstel voor een nieuwe organisatiestructuur. Met plezier ben ik tegenwoordig voorzitter van Judoclub Tsukuri.

Lilian Limpens

Secretaris

Sinds ongeveer 2005 lid, en sinds 2009 secretaris bij het bestuur van Judoclub Tsukuri.
Ik vind het belangrijk om een vrijwillige bijdrage te leveren aan maatschappelijk betekenisvolle organisaties, zoals een sportvereniging. Als moeder van kinderen die lid waren bij Tsukuri heb ik mee gedaan aan een oudercursus judo. Hierna ben ik zelf actief lid geworden en daarmee nog steeds actief als judoka. Samen met judopartner Nicole Bitsch doe ik mee aan katawedstrijden en behaal hiermee mooie resultaten. Wij zijn nu al meerdere keren Nederlands kampioen Ju no Kata en worden door de JBN al enkele jaren uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap. Dit geeft me veel energie en plezier. Ik vind judo een bezigheid die niet alleen met sport en gezond bezig zijn te maken heeft, maar tevens voor mij een belangrijk bijdrage levert aan een bewuste levensfilosofie. 

Pascalle Botty

Penningmeester

Vanaf begin 2022 heb ik het penningmeesterschap overgenomen nadat mijn voorganger dit 20 jaar onder beheer heeft gehad. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als financieel medewerker. Met cijfers bezig zijn is dus zowel mijn werk als mijn hobby. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik met mijn kennis een bijdrage kan leveren aan Tsukuri. Zelf heb ik nog nooit gejudood, maar mijn zoon is inmiddels sinds 2017 lid en gaat wekelijks met veel plezier. Ik ben dus een trouwe supporter die nog steeds niks begrijpt van al die namen van worpen en grepen die aan de keukentafel verteld worden.

George Loontjens

Als kind ben ik begonnen met judo. Als jeugdlid heb ik geregeld aan wedstrijden meegedaan. Toen ik 12 jaar was, ben ik gestopt met judo en heb ik een aantal andere sporten beoefend. 
Ik heb de judosport weer opgepakt toen ik midden 20 was. Ik was direct weer besmet met het judo virus. Ondertussen train ik alweer een aantal jaren met veel plezier 1 à 2 keer in de week, zowel techniek als kata.
Nu mijn beide zoons ook lid zijn van onze mooie judoclub,mag ik als trotse vader geregeld assisteren bij jeugdtrainingen.
Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de niet-judo activiteiten.

Sven van den Berg

Na een aantal jaren geen judo meer gedaan te hebben. wilde ik  herbeginnen maar vond geen club die aan mijn verwachtingen voldeed. Op aanraden van een vriend ben ik toen naar judoclub Tsukuri gegaan waar ik meteen een club naar mijn hart gevonden had.  Zo is mijn lidmaatschap begonnen. Eerst enkel nog op zondag maar al vrij snel ging ik ook op dinsdag trainen. Momenteel train ik met een vaste judopartner enkele kata's, dit als voorbereiding op examens voor hogere dangraden en om soms ook  aan kata wedstrijden deel te nemen. Met Wil Lüschen als hoofdtrainer kun je je geen betere trainer voor het kata wensen. De expertise die hij bezit als coach van het Nederlands katateam straalt af op deze club. De lessen zijn van een erg hoog niveau en toch voor iedereen toegankelijk. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan de "filosofie" achter de techniek. Maar een club heeft ook een bestuur nodig om alles draaiende te houden. Vandaar dat ik na enkele jaren kascontrole gedaan te hebben mezelf  kandidaat heb gesteld om bestuurslid te worden. Op deze wijze probeer ik mijn steentje bij te dragen voor de werking van deze mooie club. 

Jorge Almeida

Judoleider jeugd / Webmaster

Ik ben judoka sinds ik 3 jaar ben. Ik ben in Portugal geboren en opgegroeid en heb mijn judogi meegenomen toen ik naar voor een aantal jaar naar Frankrijk en daarna naar Amerika ben verhuisd. In 2014 ben ik in Maastricht gaan wonen met mijn vrouw en inmiddels 3 kinderen die ook graag samen met mij op de mat staan. Via mijn kinderen ben ik betrokken bij de jeugdactiviteiten van Tsukuri en in 2019 heb ik de opleiding Judoleider afgerond. Ik help nu regelmatig bij de woensdag lessen, maar ook bij de club activiteiten en het onderhouden van de website.

Marc Geraerts - Aikidoleraar A JBN

In 1968 ben ik op 2-jarige leeftijd begonnen met judo bij Tsukuri in de dojo van mijn opa Karel Geurts. Ik heb meer dan 30 jaar actief judo beoefend waarvan ongeveer 15 jaar wedstrijdjudo waarbij ik getraind werd door mijn opa en ik later nog jaren les heb gehad van Wil Lüschen. Door enkele zware rugblessures en operaties ben ik noodgedwongen met mijn passie judo moeten stoppen. Gelukkig beoefende ik ook al aikido hetgeen ik na mijn herstel op heb kunnen pakken omdat dit lichamelijk minder belastend is.
Inmiddels beoefen ik ongeveer 15 jaar actief aikido, heb ik de aikido lerarenopleiding bij de JBN afgerond en geef ik met veel plezier les in deze mooie Japanse krijgskunst.
Verder heb ik meer dan 20 jaar diverse bestuursfuncties gehad bij Tsukuri.

Bestuurslid werving Tsukuri 2022

Onze vereniging is op zoek naar een nieuwe enthousiast bestuurslid. De belangrijkste taak van het bestuur is te zorgen dat de vereniging goed functioneert. Het bestuur vergadert 1 keer per 6 weken en bestaat momenteel uit 7 leden.

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging, wil je een maatschappelijke bijdrage leveren en heb je affiniteit met onze judoclub, dan zijn wij op zoek naar jou!

Meld je aan via onderstaand emailadres of bij een van onze huidige bestuursleden en we vertellen je graag wat je kunt verwachten en dan kun je altijd nog beslissen of het iets is dat bij jou pas.

info@tsukuri.nl