Graag stellen wij aan u voor...

Wil L├╝schen

Hoofdtrainer en bestuurslid

Sinds 1959 ben ik lid van Judoclub Tsukuri en sinds 1976 de hoofdtrainer van de vereniging. Ik ben 8e dan judo en is voor mijn pensionering werkzaam geweest in het speciaal onderwijs als leerkracht en als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Buiten allerlei functies binnen district Limburg was ik bijna 30 jaar docent aan de lerarenopleiding van de Judo Bond Nederland, 12 jaar lid van de Nationale Commissie Opleidingen en 5 jaar voorzitter van de Nationale Graden Commissie Judo. Daarnaast ben ik de auteur van Judo, stap voor stap, deel 1 en 2, twee judoboeken voor de jeugdige judoka.

Nicole Bitsch

Judoleraar A - jeugd en bestuurslid

Als kind werd ik lid van Judoclub Tsukuri (1978), en ik ervaar al vele jaren veel (sport)plezier bij deze vereniging.

Zowel als junior als senior was ik een fanatieke wedstrijdjudoka en heb ik hele leuke en mooie resultaten mogen behalen. Zo ben ik meerdere keren Limburgs kampioen geweest en heb ik regelmatig op het podium gestaan bij de Nederlandse kampioenschappen. 
Tegenwoordig geeft ik met veel plezier les aan de jeugd van Judoclub Tsukuri en doe ik zelf weer mee aan katawedstrijden (Ju no Kata). Met mijn judopartner behaalde ik inmiddels al 5 keer het Nederlands kampioenschap. Samen doen we al enkele jaren mee aan internationale toernooien.
Judo is al sinds lange tijd een deel van mijn leven en ik beleef er nog altijd veel plezier aan!

Hub Sporck

Trainer - jeugd en penningmeester

Heleen Staal

Voorzitter

Sinds 1977 ben ik lid van Judoclub Tsukuri (1978), in mijn jeugd als wedstrijdjudoka en later als leerling docent en kata-judoka. Ik haalde mijn judoleraar B diploma en gaf tussen 2001 en 2005 les in Amsterdam. Ik ben niet alleen actief met judo bezig op de mat maar ook naast de mat als bestuurder. Al tientallen jaren ben ik lid van de bondsraad waarvan de afgelopen 6 jaar als voorzitter van District Limburg. Ik was betrokken bij het opstellen van het meerjarenbeleidsplan en bij het opstellen van een voorstel voor een nieuwe organisatiestructuur. Met plezier ben ik tegenwoordig voorzitter van Judoclub Tsukuri.

Lilian Limpens

Secretaris

Sinds ongeveer 2005 lid, en sinds 2009 secretaris bij het bestuur van Judoclub Tsukuri.
Ik vind het belangrijk om een vrijwillige bijdrage te leveren aan maatschappelijk betekenisvolle organisaties, zoals een sportvereniging. Als moeder van kinderen die lid waren bij Tsukuri heb ik mee gedaan aan een oudercursus judo. Hierna ben ik zelf actief lid geworden en daarmee nog steeds actief als judoka. Samen met judopartner Nicole Bitsch doe ik mee aan katawedstrijden en behaal hiermee mooie resultaten. Wij zijn nu al meerdere keren Nederlands kampioen Ju no Kata en worden door de JBN al enkele jaren uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen bij het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap. Dit geeft me veel energie en plezier. Ik vind judo een bezigheid die niet alleen met sport en gezond bezig zijn te maken heeft, maar tevens voor mij een belangrijk bijdrage levert aan een bewuste levensfilosofie. 

George Loontjens

Als kind ben ik begonnen met judo. Als jeugdlid heb ik geregeld aan wedstrijden meegedaan. Toen ik 12 jaar was, ben ik gestopt met judo en heb ik een aantal andere sporten beoefend. 
Ik heb de judosport weer opgepakt toen ik midden 20 was. Ik was direct weer besmet met het judo virus. Ondertussen train ik alweer een aantal jaren met veel plezier 1 à 2 keer in de week, zowel techniek als kata.
Nu mijn beide zoons ook lid zijn van onze mooie judoclub,mag ik als trotse vader geregeld assisteren bij jeugdtrainingen.
Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de niet-judo activiteiten.

Sven van den Berg

Na een aantal jaren geen judo meer gedaan te hebben. wilde ik  herbeginnen maar vond geen club die aan mijn verwachtingen voldeed. Op aanraden van een vriend ben ik toen naar judoclub Tsukuri gegaan waar ik meteen een club naar mijn hart gevonden had.  Zo is mijn lidmaatschap begonnen. Eerst enkel nog op zondag maar al vrij snel ging ik ook op dinsdag trainen. Momenteel train ik met een vaste judopartner enkele kata's, dit als voorbereiding op examens voor hogere dangraden en om soms ook  aan kata wedstrijden deel te nemen. Met Wil Lüschen als hoofdtrainer kun je je geen betere trainer voor het kata wensen. De expertise die hij bezit als coach van het Nederlands katateam straalt af op deze club. De lessen zijn van een erg hoog niveau en toch voor iedereen toegankelijk. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan de "filosofie" achter de techniek. Maar een club heeft ook een bestuur nodig om alles draaiende te houden. Vandaar dat ik na enkele jaren kascontrole gedaan te hebben mezelf  kandidaat heb gesteld om bestuurslid te worden. Op deze wijze probeer ik mijn steentje bij te dragen voor de werking van deze mooie club.